Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Zeki Alasya (1943-..) 
Robert Koleji´den mezun oldu. Sanat hayatına da 1959´da MTTB tiyatrosunda amatör olarak başladı. Arena, Genar ve Ulvi Uraz tiyatrolarında çalıştıktan sonra Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu´nun kurucul Devamı
Doğum: 1943 - .. (77 yaşında)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Kaynanam Kudurdu (1973) ...... 
Şaka Yapma (1981) ...... Zeki
Cafer'İn Çilesi (1978) ...... Cafer
Nereye Bakıyor Bu Adamlar (1976) ...... Zeki
Güle Güle (1999) ...... İsmet
Güler misin Ağlar mısın (1975) ...... Zeki
Dönme Dolap (1983) ...... Selami
Bal Kız (1974) ...... Selim
Baş Belası (1982) ...... Zeki Gürses
Karaoğlan Geliyor (1972) ...... Çalık
Petrol Kralları (1978) ...... Zeki
Sev Kardeşim (1972) ...... Avukat
Tarkan Altın Madalyon (1972) ...... Doğu Vandal Kralı
Aslan Bacanak (1977) ...... Selim
Beş Milyoncuk Borç Verirmisin (1975) ...... Zeki
Nereden Çıktı Bu Velet (1975) ...... Zeki
Mirasyediler (1974) ...... Zeki
Köyden İndim Şehire (1974) ...... Himmet
Salak Milyoner (1974) ...... Himmet
Yalancı Yarim (1973) ...... Hüsnü
Tatlı Dillim (1972) ...... Antrenör
Mavi Boncuk (1974) ...... Şeker Kamil
Sivri Akıllılar (1977) ...... Zeki
Yanlış Numara (1985) ...... Sami
Vay Başımıza Gelenler (1979) ...... Kamil
Patron Duymasın (1985) ...... Şakir
Namus Düşmanı (1986) ...... Veli
Köşe Kapmaca (1979) ...... Donanma Kamil
Her Gönülde Bir Aslan Yatar (1976) ...... Bekçi Zeynel
Davetsiz Misafir (1983) ...... İlyas
Hasip ile Nasip (1976) ...... Nasip

Biyografi
Robert Koleji´den mezun oldu. Sanat hayatına da 1959´da MTTB tiyatrosunda amatör olarak başladı. Arena, Genar ve Ulvi Uraz tiyatrolarında çalıştıktan sonra Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu´nun kurucuları arasında yer aldı.







Film çevirmeye 1973´ten sonra başladı. Metin Akpınar ile birlikte Türk sinemasında yeni bir ikili oluşturdular. Birçok filmde yer aldı.







1998 yılında Kültür Bakanlığı´nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.



 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.