Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Metin Akpınar (1941-..) 
Pertevniyal Lisesi´nde eğitim gördü. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi´nden mezun olmuştur.



İlk olarak 1964 yılında Ulvi Uraz tiyatrosunda "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" profesyonel oyununa Devamı
Doğum: 1941 - .. (77 yaşında)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Amerikalılar Karadenizde 2  (2007) ...... 
Hasret (1974) ...... Alevin Menajeri
Görgüsüzler (1982) ...... Vakkas
Şaka Yapma (1981) ...... Metin
Cafer'İn Çilesi (1978) ...... Refik
Döngel Karhanesi (2005) ...... Bertan
Eğreti Gelin (2004) ...... Tavid
Nereye Bakıyor Bu Adamlar (1976) ...... Metin
Güle Güle (1999) ...... Galip
Güler misin Ağlar mısın (1975) ...... Metin
Dönme Dolap (1983) ...... Zülfü
Baş Belası (1982) ...... Metin
Petrol Kralları (1978) ...... Metin
Aslan Bacanak (1977) ...... Halim
Beş Milyoncuk Borç Verirmisin (1975) ...... Metin
Nereden Çıktı Bu Velet (1975) ...... Metin
Mirasyediler (1974) ...... Metin
Propaganda (1999) ...... Rahim
Köyden İndim Şehire (1974) ...... Hayret
Salak Milyoner (1974) ...... Hayret
Canım Kardeşim (1973) ...... Kancı Mehmet
Oh olsun (1973) ...... Doktor Metin
Tatlı Dillim (1972) ...... Metin
Yalancı Yarim (1973) ...... Mahmut
Mavi Boncuk (1974) ...... Süleyman
Sivri Akıllılar (1977) ...... Metin
Vay Başımıza Gelenler (1979) ...... Halis
Yanlış Numara (1985) ...... Erol
Patron Duymasın (1985) ...... Erol
Namus Düşmanı (1986) ...... Ali
Her Gönülde Bir Aslan Yatar (1976) ...... Danyal
Köşe Kapmaca (1979) ...... Halis
Davetsiz Misafir (1983) ...... Rüstem
Hasip ile Nasip (1976) ...... Hasip

Biyografi
Pertevniyal Lisesi´nde eğitim gördü. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi´nden mezun olmuştur.



İlk olarak 1964 yılında Ulvi Uraz tiyatrosunda "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" profesyonel oyununa imza atan Akpınar, 1967 yılında ülkemizin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare Tiyatrosu´nun kurucuları arasında yer aldı. Kurulduğu andan itibaren kapanana kadar tiyatronun idari müdürlüğünü yaptı.



Birçok filme de imza atan sanatçı, Zeki Alasya ile birlikte oynadığı toplumsal içerikli komedi filmleriyle tanındı.

 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.