Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Tarık Akan (1949-..) 
Tarık Akan, 13 Aralık 1949 İstanbul doğumlu sinema oyuncusudur. Ses Dergisinin yarışmasında birinci seçilerek sinemaya girdi ( 1971). Solan Bir Yaprak Gibi filmiyle oyunculuğa başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi, Makina Mühendisliği ve Gazetecilik En Devamı
Doğum: 1949 - .. (71 yaşında)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Sisli Hatıralar  (1972) ...... Hakan
Baraj (1977) ...... Orhan
Berdel (1990) ...... Ömer
Üç Sevgili (1972) ...... Ali
Beyoğlu Güzeli (1971) ...... Ferit Aker
Solan Bir Yaprak Gibi (1971) ...... Murat Sayman
Çapkın Hırsız (1975) ...... Orhan
Sev Kardeşim (1972) ...... Ferit Çalışkan
Canım Kardeşim (1973) ...... Murat
Oh olsun (1973) ...... Ferit
Yalancı Yarim (1973) ...... Ferdi
Tatlı Dillim (1972) ...... Ferit
Memleketim (1974) ...... Mehmet
Mavi Boncuk (1974) ...... Yakışıklı
Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı  (1975) ...... Damat Ferit
Delisin (1975) ...... Ferit
Ah Nerede Vah Nerede (1975) ...... 
Hababam Sınıfı (1974) ...... Damat Ferit
Bizim Aile (1975) ...... Ferit

Biyografi
Tarık Akan, 13 Aralık 1949 İstanbul doğumlu sinema oyuncusudur. Ses Dergisinin yarışmasında birinci seçilerek sinemaya girdi ( 1971). Solan Bir Yaprak Gibi filmiyle oyunculuğa başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi, Makina Mühendisliği ve Gazetecilik Enstitüsünden mezun oldu. Babası emekli albaydır. 2002 yılında "Anne kafamda bit var" isimli bir kitap çıkarmıştır.1991 yılında daha önceleri kendisininde okuduğu taş okulu yap işlet devret sistemi ile alarak özel taş koleji kurdu.koza eğitim hizmetlerine kattı.eğitim konusundada diğer işlerinde olduğu gibi başarılı oldu.aziz nesinin vefatından sonra görevini devir alan oğlu ali esinden vakıf başkanlığını devir aldı.sinemacılığın kötü gittiği 1875-1980 li yıllarda ticari taksi alarak kiralama sistemi ile ticarete devam edip pornoğrafik filmlerde yer almamayı tercih etti,kalitesini düşürmedi,sanat yaşamını lekelemedi.yazları fırsat bulduğunda bodrum akyarlarda manço kulüp yanında taştan bir rum evini restore edip dostlarında ağırladığı bir yazlık haline getirdi.zamanında ekonomik sıkıntı çektiği için cayı bile zor ısmarlayan bir sanatçımızdır.


Vizontele Tuuba (film) (2003)
Gülüm (film) (2002)
Meşrutiyet - Abdülhamit Düşerken (film) (2002)
Hayal Kurma Dersleri (film) (2000)
Eylül Fırtınası (film) (1999)
Mektup (film) (1996)
Aşk Üzerine Söylenmemiş Herşey-Hep Aynı (film) (1995)
Çözülmeler (film) (1993)
Yolcu (film) (1993)
Devlerin Ölümü (film) (1991)
Uzun ince Bir Yol (film) (1991)
Bir Kadın Düşmanı (film) (1991)
Bir Küçük Bulut (film) (1990)
Karartma Geceleri (film) (1990)
Berdel (film) (1990)
Üçüncü Göz (film) (1989)
Dönüş (film) (1988)
Yağmur Kaçakları (film) (1987)
Kızımın Kanı (film) (1987)
Ses (film) (1986)
Adem ile Havva (film) (1986)
Kıskıvrak (film) (1986)
Acı Dünyalar (film) (1986)
Beyoğlunun Arka Yakası (film) (1986)
Bir Avuç Cennet (film) (1985)
Tele Kızlar (film) (1985)
Paramparça (film) (1985)
Kan (film) (1985)
Damga (film) (1984)
Alev Alev (film) (1984)
Yosma (film) (1984)
Pehlivan (film) (1984)
Beyaz Ölüm (film) (1983)
Gecenin Sonu (film) (1983)
Derman (film) (1983)
Çocuklar Çiçektir (film) (1983)
Arkadaşım (film) (1982)
Yol (film) (1982)
Kaçak (film) (1982)
Delikan (film) (1981)
Herhangi Bir Kadın (film) (1981)
Adak (film) (1980)
Sürü (film) (1978)
Seninle Son Defa (film) (1978)
Maden (film) (1978)
Kanal (film) (1978)
Lekeli Melek (film) (1978)
Bizim Kız (film) (1977)
Baraj (film) (1977)
Nehir (film) (1977)
Sevgili Dayım (film) (1977)
Şeref Sözü (film) (1977)
Aşk Dediğin Laf Değildir (film) (1976)
Öyle Olsun (film) (1976)
Kader Bağlayınca (film) (1976)
Gece Kuşu Zehra (film) (1975)
Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (film) (1975)
Ateş Böceği (film) (1975)
Merhaba (Bizim Aile) (film) (1975)
Delisin (film) (1975)
Evcilik Oyunu (film) (1975)
Ah Nerede (film) (1975)
Çapkın Hırsız (film) (1975)
Mavi Boncuk (film) (1974)
Hababam Sınıfı (film) (1974)
Memleketim (film) (1974)
Mahçup Delikanlı (film) (1974)
Esir Hayat (film) (1974)
Kanlı Deniz (film) (1974)
Boşver Arkadaş (film) (1974)
Yaz Bekarı (film) (1974)
Oh Olsun (film) (1973)
Canım Kardeşim (film) (1973)
Yalancı Yarim (film) (1973)

Umut Dünyası (film) (1973)
Bebek Yüzlü (film) (1973)
Yeryüzünde Bir Melek (film) (1973)
Üç Sevgili (film) (1972)
Tatlı Dillim (film) (1972)
Sev Kardeşim (film) (1972)
Para (film) (1972)
Azat Kuşu (film) (1972)
Suçlu (film) (1972)
Sisli Hatıralar (film) (1972)
Aşkların En Güzeli (film) (1972)
Feryat (film) (1972)
Kaderimin Oyunu (film) (1972)
Melek mi, Şeytan mı? (film) (1971)
Beyoğlu Güzeli (film) (1971)
Vefasız (film) (1971)
Emine (film) (1971)
Solan Bir Yaprak Gibi (film) (1971)

Ödüllerinden Bazıları
1973: 10. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Suçlu
1978: 14. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Maden
1984: 21. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Pehlivan
1989: 26. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Üçüncü Göz
1990: 27. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Karartma Geceleri
1992: 6. Adana Altın Koza Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Karartma Geceleri
1996: 33. Antalya Altın Portakal Film Festivali - Yaşam Boyu Onur Ödülü
2003: 40. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu,
 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.