Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Türkan Şoray (1945-..) 
Türk sinema oyuncusu, senaryo yazarı ve yönetmen. Türk sinemasında Sultan lakabıyla anılmaktadır. Fatih Kız Lisesi orta bölümünü bitirmiştir. 1960´larda sinema ile tanışmış, 1964´te 1. Antalya Film Festivali´nde "Acı Hayat" filmiyle en başarılı kadı Devamı
Doğum: 1945 - .. (73 yaşında)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Dönüş (1972) ...... Gülcan
Kara Gözlüm (1970) ...... Azize
Fıstık Gibi Maşallah  (1964) ...... Gülten
Sürtük (1965) ...... Naciye/Türkan
Komşunun Tavuğu  (1965) ...... Türkan
Vahşi Gelin  (1965) ...... Ayşegül Arsev
Hayatımın Kadını  (1965) ...... 
Ekmekçi Kadın  (1965) ...... Ayşe/Zehra/Leyla
Veda Busesi  (1965) ...... Türkan
Seven Kadın Unutmaz  (1965) ...... Türkan
Siyah Gül  (1966) ...... Gül
Altın Küpeler  (1966) ...... Aylin
Düğün Gecesi  (1966) ...... Zeynep/Tülin
Meleklerin İntikamı  (1966) ...... Türkan/Peri
Anaların Günahı (1966) ...... 
Günahkar Kadın  (1966) ...... Türkan
Çamaşırcı Güzeli  (1966) ...... 
Gözleri Ömre Bedel (1964) ...... Leyla Arseren
Kelepçeli Melek  (1967) ...... Nevin Erdem
Bomba gibi kız (1964) ...... Leyla
Her Zaman Kalbimdesin  (1967) ...... 
Bir Dağ Masalı  (1967) ...... Lale
Kara Duvaklı Gelin  (1967) ...... Perihan
Gençlik Rüzgarı  (1964) ...... Fatma Nur Erden
Dünyanın En Güzel Kadını  (1968) ...... Türkan Moray
Yılların Ardından (1964) ...... Berna
Artık Sevmeyeceğim  (1968) ...... Nesrin/Leyla
Aşk Eski Bir Yalan  (1968) ...... Handan
Anasının Kuzusu (1964) ...... Türkan
Ağla Gözlerim  (1968) ...... Leyla/Hicran
Kadın İntikamı  (1968) ...... Handan
Kader Kapıyı Çaldı (1964) ...... Leyla
Kahveci Güzeli  (1968) ...... Nermin
Ateşli Çingene (1969) ...... Gelincik
Ateş Parçası  (1971) ...... Azize
Bir Kadın Kayboldu  (1971) ...... Selma
Sevmek Ve Ölmek Zamanı  (1971) ...... Emel Sayar
Gelin Çiçeği  (1971) ...... Arzu
Mavi Eşarp  (1971) ...... Leyla
Unutulan Kadın  (1971) ...... Zeynep
Cemo (1972) ...... Cemo
Vukuat Var  (1972) ...... Güllü
Sisli Hatıralar  (1972) ...... Dürrin Akbel
Çile (1972) ...... Elif
Dert Bende  (1973) ...... Süreyya
Namus Borcu  (1973) ...... Gurbet
Yalancı/Çok Yalnızım  (1973) ...... Zeynep
Yüreğimde Yare Var  (1974) ...... Nurten
Çılgınlar (1974) ...... Selma/Cavidan
Acele Koca Aranıyor  (1975) ...... Melike
Devlerin Aşkı  (1976) ...... Türkan
Deprem (1976) ...... Zeynep
Baraj (1977) ...... Aysel
Körebe (1985) ...... Meral
Bir Kadın Bir Hayat (1985) ...... Nuran
Gramofon Avrat  (1987) ...... Cemile
Seni Kalbime Gömdüm (1982) ...... Eylül
On Kadın (1987) ...... 
Seni Seviyorum (1983) ...... Aygül/Selma
Ada  (1988) ...... Eser
Ölü Bir Deniz  (1989) ...... Yüksel
Berdel (1990) ...... 
Soğuktu Ve Yağmur Çiseliyordu (1990) ...... Leyla Hanım
Metres (1983) ...... Feride
Menekşe Koyu (1991) ...... Neriman
Bir Sevgi İstiyorum (1984) ...... Melike
Tatlı Meleğim (1970) ...... Leyla
Hayatım Sana Feda  (1970) ...... Zeynep Sonar
Arım, Balım, Peteğim  (1970) ...... Zeynep
Yedi Kocalı Hürmüz  (1971) ...... Hürmüz
Sultan (1978) ...... Sultan
Bal Kız (1974) ...... Zeliş/Leyla Taner
Güllü Geliyor Güllü (1973) ...... Güllü Fındıkoğlu
Gazi Kadın / Nene Hatun (1973) ...... Zeynep
Mine (1982) ...... Mine
Selvi Boylum Al Yazmalım (1977) ...... Asya

Biyografi
Türk sinema oyuncusu, senaryo yazarı ve yönetmen. Türk sinemasında Sultan lakabıyla anılmaktadır. Fatih Kız Lisesi orta bölümünü bitirmiştir. 1960´larda sinema ile tanışmış, 1964´te 1. Antalya Film Festivali´nde "Acı Hayat" filmiyle en başarılı kadın oyuncu ödülünü almıştır.Dünyanın en çok film çeviren kadın oyuncusudur.











Hülya Koçyiğit, Filiz Akın ve Fatma Girik´le birlikte, Türk sinemasının bir dönemine damgasını vurmuş dört önemli kadın oyuncudan biri kabul edilir. Bu dörtlü içinde, tek yönetmenlik yapan oyuncudur.











90´lı yıllarla birlikte, TV çalışmalarına da ağırlık vermeye başlamıştır. Yaptığı bu çalışmalardan en çok ses getiren ve uzun ömürlü olanları, İkinci Bahar ve Tatlı Hayat olmuştur.











Tiyatro oyuncusu Cihan Ünal ile 1983´te evlenmiş 1987´de ayrılmış ve bu evlilikten Yağmur adlı bir kızları olmuştur. Bugüne kadar 203 filmde rol almıştır. Türkân Şoray ilk televizyon programı olan ve NTV´de yayınlanan Sinema Benim Aşkım´ı sunmaktadır.Şoray programında sinema oyuncuları ile sinema kariyerini anlatmaktadır.











Şoray, 12 Mart 2010 tarihinde Unesco Türkiye iyi niyet elçisi seçilmiş ve "Sevgiyle yapılamayacak bir şey yoktur diye düşünüyorum. Gücü sevgiyle birleştirirsek, birçok sorunun üstesinden gelebiliriz" demiştir.Ayrıca Türkân Şoray adını taşıyan 50. Yıl Türkân Şoray İlköğretim Okulu adında ilkokul vardır.





 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.