Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Celal Yonat (1922-1993) 
İstanbul´da doğdu. İlkokuldan sonra çalışma hayatına atıldı. Bir süre Burhaneddin Tepsi ve İsmail Dümbüllü topluluklarında çalıştı. Sinemaya 1948´de figüran olarak girdi ve "ARAP CELAL" adıyla tanındı. Çoğunlukla küçük karakter rollerinde oynadı. Fil Devamı
Doğum: 1922 - 1993 (71 yaşında vefat etmiş)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Paprika Gaddarın Aşkı (1972) ...... Çingene
Tophaneli Murat (1971) ...... 
Kerem İle Aslı (1971) ...... Kasımın Adamı
Kara Gözlüm (1970) ...... 
Dünyanın En Güzel Kadını  (1968) ...... Siyah Gül Gazinosu çalışanı
Bir Kadın Kayboldu  (1971) ...... Meyhaneci
Gelin Çiçeği  (1971) ...... 
Çılgınlar (1974) ...... Muhsin
Gülmece Güldürmece (1986) ...... Kamilin arkadaşı
Senede Bir Gün (1971) ...... Gardiyan
Bizim Sokak (1981) ...... Manav Salih
Huzurum Kalmadı (1980) ...... Celil
Aç Gözünü Mehmet (1974) ...... 
Şehzade Sinbad Kaf Dağında (1971) ...... 
Nereye Bakıyor Bu Adamlar (1976) ...... Hamalbaşı
Dönme Dolap (1983) ...... Manav
Karaoğlan Geliyor (1972) ...... Zindancı
Aslan Bacanak (1977) ...... Meyhaneci
Tarkan Altın Madalyon (1972) ...... Hun Veziri
Beş Milyoncuk Borç Verirmisin (1975) ...... Eskici Veysel
Tarzan Rıfkı (1986) ...... Celal
Sosyete Şaban (1985) ...... Cinci Hoca
Şabaniye (1984) ...... Serhat Bey
En Büyük Şaban (1983) ...... 
Yedi Bela Hüsnü  (1982) ...... Malik in Adamı
Üç Kağıtçı (1981) ...... Köylü
Korkusuz Korkak (1978) ...... Arap
Sakar Şakir (1977) ...... Kahveci Arap Cafer
Battal Gazi Geliyor (1973) ...... Hancı

Biyografi
İstanbul´da doğdu. İlkokuldan sonra çalışma hayatına atıldı. Bir süre Burhaneddin Tepsi ve İsmail Dümbüllü topluluklarında çalıştı. Sinemaya 1948´de figüran olarak girdi ve "ARAP CELAL" adıyla tanındı. Çoğunlukla küçük karakter rollerinde oynadı. Film yapımcısı Kayahan Arıkan, çektiği bazı filmlerde onu filmin yapımcısı olarak gösterdi. Foto romanlarda da oynadı. Son yıllarında Behçet Nacar´ın Beyoğlu Erol Dernek Sokak´ta bulunan,film-foto roman çekimleri yapılan dairesinin bakıcılığını yaptı. Anılarda, Yeşilçam´ın sevilen, sayılan oyuncusu olarak yer aldı. Yaşamı geçim sıkıntıları içinde geçti.
 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.