Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Nejat Gürçen (1936-1996) 
Nejat Gürçen, ortadan ayrılmış saçları, purosu, papyonu, pantolon askısı ile Yeşilçam´ın en orijinal karakterlerine can vermiştir.. İşçisinin hakkını yiyen paragöz patrondur o, Umudumuz Şaban´ın müteahhit´i, Cüneyt Arkın´lı birçok filmin tırsak ama k Devamı
Doğum: 1936 - 1996 (60 yaşında vefat etmiş)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Şabancık (1981) ...... 
Gırgıriyede Büyük Seçim (1984) ...... Pavyon sahibi
Görgüsüzler (1982) ......  Kasap
Tarzan Rıfkı (1986) ...... Emlakçı
Zübük (1980) ...... Parti Yöneticisi
Korkusuz Korkak (1978) ...... Patron
Umudumuz Şaban (1979) ...... Müteahhit Sadullah
Köşeyi Dönen Adam (1978) ...... Kılıbık Latif
İyi Aile Çocuğu (1978) ...... Garson
Çöpçüler Kralı (1977) ...... Gazino Patronu
Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor (1978) ...... 
Gerzek Şaban (1980) ...... Hamdi
Garip (1986) ...... İşadamı

Biyografi
Nejat Gürçen, ortadan ayrılmış saçları, purosu, papyonu, pantolon askısı ile Yeşilçam´ın en orijinal karakterlerine can vermiştir.. İşçisinin hakkını yiyen paragöz patrondur o, Umudumuz Şaban´ın müteahhit´i, Cüneyt Arkın´lı birçok filmin tırsak ama kararlı örgüt elemanlarından biri.. Sinsi, huysuz, memnuniyetsiz ve sonuna kadar mücadelecidir. Korkusuz Korkak´ta Mülayim Sert´in aşna fişnacı patronudur ve sürekli haraca kesilen, tehdit edilen, silik biridir.

 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.